Internacional 25/04/2013

Israel destrueix un 'drone' aparentment dirigit des del Líban

Denuncien que l'avió no tripulat podria haver estat enviat per la milícia xiïta Hezbol·lah

Agències
1 min

JerusalemUn caça bombarder israelià ha destruït aquest dijous un avió no tripulat aparentment dirigit des del Líban per la costa nord-oest del país, a l'altura de la ciutat de Haifa, segons l'exèrcit d'Israel.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El succés s'ha produït una hora després que s'hagués identificat l'avió "movent-se de nord a sud" per la costa libanesa i que l'exèrcit israelià determinés que es tractava d'un "aparell hostil", segons ha indicat Peter Lerner, portaveu per als mitjans estrangers.

Ha sigut en aquest moment quan Israel ha desplegat helicòpters i avions de combat, un dels quals ha llançat un míssil contra el 'drone' tan bon punt ha entrat en espai aeri israelià.

No es descarta la possibilitat que es tractés d'un 'drone' enviat per la milícia xiïta Hezbol·lah. Aquesta és la segona vegada en set mesos que l'exèrcit d'Israel intercepta un 'drone' provinent del Líban.

Netanyahu condemna l'incident

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha assenyalat que veu "amb molta gravetat" l'intent d'entrada de l'aparell no tripulat.

Netanyahu havia denunciat recentment que Hezbol·lah podria intentar agafar avantatge per la inestabilitat de la veïna Síria.

stats