Internacional 20/07/2014

Un centenar de palestins i 13 soldats hebreus morts en el dia més sagnant de l'ofensiva israeliana a Gaza

S'eleva a més de 430 el nombre total de morts en el bàndol palestí, 112 dels quals són nens i menors

Reuters
1 min
Els bombardejos a Shayaía han provocat un èxode massiu / EFE

Tel AvivProp d'un centenar de palestins han mort aquest diumenge en atacs israelians a Gaza, en la jornada més sagnant des que el passat 8 de juliol l'exèrcit d'Israel va iniciar la seva ofensiva contra la franja, segons han informat fonts dels serveis d'emergències. Per la seva banda, l'exèrcit israelià ha comunicat la mort avui de 13 dels seus soldats en una sèrie d'atacs a la franja. Es tracta de la xifra més elevada de morts hebreus en un sol dia des de fa anys

Amb les víctimes mortals del bàndol palestí d'avui s'eleva a més de 430 el nombre total de morts en l'anomenada operació Marge Protector, que ha causat, a més, 3.000 ferits, en la seva immensa majoria civils.

Ahraf el Qadra, portaveu d'emergències de la franja, ha destacat que almenys 112 dels morts són nens i menors d'edat, 45 dones i 25 persones grans.

La massacre més cruenta ha tingut lloc, fins al moment, al barri de Shahaiya, a l'est de Gaza, on almenys 62 persones han mort avui i més de 200 han resultat ferides en els bombardejos israelians des d'ahir a la nit.

Els cossos s'han pogut rescatar després que Israel i Hamàs hagin acceptat la treva humanitària de cinc hores, a petició del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), per permetre l'entrada dels serveis d'atenció i perquè poguessin marxar de la zona tots aquells que vulguin fer-ho.

stats