Internacional 14/07/2017

Israel tanca l'Esplanada de les Mesquites després d'un atac a Jerusalem

Dos policies i els tres assaltants han resultat morts en l'incident

Efe
1 min
Policies israelians vigilen la zona on s'ha produït l'atac que ha acabat amb cinc morts

JerusalemIsrael ha decretat aquest divendres el tancament de l'Esplanada de les Mesquites, coincidint amb el dia del res musulmà, després d'un atac en el qual han mort els tres assaltants i dos policies israelians. L'incident s'ha produït a les 7 del matí, hora local, a l'interior de la Ciutat Vella de Jerusalem. Tres àrabs israelians han obert foc contra diversos agents de policia molt a prop de la porta dels Lleons, un dels accessos al nucli antic. Tot i així, després dels primers trets, els agressors han fugit a l'Esplanada de les Mesquites, on ha prosseguit el tiroteig.

El president palestí, Mahmud Abbas, ha trucat per telèfon al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, per expressar la seva "completa condemna a l'atac" i advertir-lo de les conseqüències de tancar l'Esplanada en el dia en què milers de fidels musulmans s'hi acosten per pregar. Netanyahu ha declarat que prendrà "totes les accions necessàries per mantenir la seguretat a la Muntanya del Temple (denominació jueva de l'Esplanada) sense canvis en l''statu quo'".

Els palestins han orat a fora de la Ciutat Vella de Jerusalem

Els fidels musulmans han orat aquest matí als voltants de la ciutat emmurallada, en ple carrer, davant la impossibilitat d'accedir a la Ciutat Vella, ja que els accessos han quedat bloquejats per les forces de seguretat israelianes després de l'incident. El xeic Omar Kiswani, director de la mesquita d'Al-Aqsa, situada a l'Esplanada, ha explicat a Efe que es tracta de la primera vegada que es decreta una prohibició d'aquest tipus en divendres d'oració.

Reaccions "enceses"

stats