Internacional 10/07/2014

L'ofensiva israeliana a Gaza ja ha fet més d'una setantena de morts

L'exèrcit israelià xifra en aproximadament 360 els coets de diferent abast disparats des del territori palestí contra Israel. De moment, no hi ha constància de cap mort israelià

Efe
1 min

Set civils palestins –tres dones i 4 menors– han mort aquesta matinada en impactar tres míssils israelians a casa seva, a la ciutat de Khan Iunis, al sud de Gaza. Amb aquestes ja són 76 les víctimes mortals en l'operació militar israeliana Marge Protector, que aquest dijous entra en la tercera jornada. El nombre de ferits palestins supera els 400, segons fonts sanitàries locals.

La nit passada, Israel va bombardejar en una ofensiva conjunta que es va fer per aire i mar 108 objectius a la Franja, amb els quals ja sumen 750 els blancs assolits, segons un comunicat de l'exèrcit israelià.

Entre aquests objectius hi figuren tres milicians de la Jihad Islàmica en un operatiu llançat a primera hora del dia i que suposadament estan involucrats en la manufactura de coets d'abast mitjà.

D'altra banda, l'exèrcit israelià xifra en aproximadament 360 els coets de diferent abast disparats des del territori palestí contra Israel, dels quals 255 han acabat impactant i aproximadament 67 han estat interceptats per les bateries antimíssils del sistema Cúpula de Ferro.

De moment, els atacs dels milicians palestins des de Gaza no han provocat víctimes mortals. Tanmateix, desenes de persones han hagut de ser ateses pels serveis mèdics per atacs d'ansietat i pànic.

stats