Internacional 15/07/2014

Israel reprèn els atacs contra Gaza només sis hores després de la treva

L'exèrcit hebreu acusa Hamàs de no respectar l'alto el foc

Agències
1 min
Una columna de fum aprop de la ciutat de Gaza, després que Israel hagi reanudat els atacs. THOMAS COEX /AFP

JerusalemIsrael ha confirmat que ha reprès els atacs aeris contra Gaza, malgrat que el primer ministre, Benjamin Netanyahu, va acceptar anit la petició d'alto el foc fet pel govern egipci. Segons fonts militars israelianes, durant les sis hores en què l'exèrcit ha tingut aturada l'ofensiva, Hamàs no ha deixat d'atacar posicions hebrees i assegura que els milicians han llançat fins a 50 coets des de la franja.

Egipte va oferir ahir a la nit acollir converses entre Hamàs i Israel i va instar primer a acceptar una treva bilateral a partir de les 8 del matí d'avui, hora catalana. Malgrat les crides de la comunitat internacional perquè cessin les hostilitats, de moment continua l'operació Marge iniciada fa una setmana pel govern de Netanyahu i els atacs de Hamàs.

Les últimes dades apunten que han mort més de 190 palestins víctimes de les bombes israelianes, a més de milers de ferits de diversa consideració i de desplaçats. L'operació militar no ha fet més que agreujar la ja precària situació en què viuen els 1,8 milions d'habitants de la franja, ja que el boicot hebreu i el tancament de la frontera egípcia dificulta l'entrada de provisions i queviures.

stats