Itàlia
Internacional 13/05/2013

Demanen 6 anys de presó i inhabilitació perpètua per a Berlusconi pel cas Ruby

La Fiscalia l'acusa d'abús de poder i incitació a la prostitució de menors, ja que considera que "no existeix cap dubte" que el polític havia mantingut relacions sexuals amb la jove marroquina

Efe
2 min
Silvio Berlusconi, acusat d'abús de poder i incitació a la prostitució de menors / REUTERS

RomaLa Fiscalia de Milà ha sol·licitat aquest dilluns sis anys de presó i inhabilitació de per vida per al càrrec públic per a l'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi pel cas Ruby, en el qual l'empresari i polític conservador està acusat d'abús de poder i incitació a la prostitució de menors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una vista del judici que se celebra a Milà, la fiscal ha demanat la condemna per al polític perquè ha assegurat que "no existeix cap dubte" que la jove marroquina Karima El Marough, més coneguda com a Ruby, "havia mantingut sexe amb Berlusconi i havia obtingut beneficis a canvi" quan encara no havia fet 18 anys.

La fiscal ha dit que a les festes de la mansió del polític a Arcore es van convidar noies "que formaven part d'un sistema de prostitució organitzat per a la satisfacció del plaer sexual" de Berlusconi.

Ruby "obtenia de Berlusconi directament el que necessitava per viure a canvi de vetllades a Arcore", ha indicat la fiscal, que ha afegit que no té dubtes que la jove es prostituïa i que l'ex primer ministre podia haver-li donat més de 4,5 milions d'euros, segons es desprèn del material encautat, les escoltes telefòniques i el rastreig d'un compte bancari del polític.

Per la Fiscalia, no existeixen dubtes que Berlusconi estava al corrent que Ruby era menor d'edat quan va participar a les seves festes i suposadament va mantenir relacions sexuals pagades, entre febrer i maig de 2010, mesos abans que la jove, el novembre del mateix any, complís els 18.

Durant la vista també s'ha abordat l'altre delicte del qual s'acusa Berlusconi, l'abús de poder que va poder cometre per la trucada que va fer el llavors primer ministre el maig de 2010 a una comissaria de Milà on estava detinguda Ruby per robatori per exigir la seva alliberació, assegurant que la noia era neboda del llavors president egipci, Hosni Mubàrak.

Per la fiscal, a la qual el polític considera un dels seus "enemics públics" més importants, el suposat parentesc entre la jove i Mubàrak era una "mentida colossal".

Amb la intervenció de la Fiscalia, el judici en primer grau del cas Ruby contra Berlusconi s'apropa al seu final, quan es dictarà sentència, cosa que podria suposar un nou maldecap per a l'ex primer ministre, que el 8 de maig va veure com una apel·lació ratificava la condemna a 4 anys de presó i 5 d'inhabilitació de càrrecs públics per frau fiscal pel cas Mediaset.

Berlusconi té també pendent en apel·lació el cas Unipol, condemnat el 7 de març a un any de presó per violació del secret sumarial, per haver publicat il·legalment escoltes telefòniques d'una instrucció judicial.

stats