Internacional 19/04/2017

Ivanka Trump registra tres marques pròpies més a la Xina

Pequín titlla de "xafardeig" les informacions sobre l'obertura d'aquests nous negocis

Agències
2 min
Ivanka Trump, a l'esquerra de la fotografia, en la trobada de Xi Jinping amb Donald Trump

PequínLa popularitat d'Ivanka Trump, la filla gran del president nord-americà, a la Xina creix dia rere dia. Després d'haver gravat la seva filla cantant una cançó en xinès i d'haver assistit a les celebracions del Nou Any xinès a la delegació del gegant asiàtic a Washington, molts consideren que ja és la millor "ambaixadora" de l'Administració Trump. Ara ha incrementat la seva presència al país amb el registre de tres noves marques pròpies, però des que el seu pare és president ja havia ubicat al territori quatre marques més i encara té pendents d'aprovació una trentena de sol·licituds, segons l'agència AP.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors xinès, Lu Kang, ha respost aquest dimecres de forma contundent a l'obertura d'aquests tres nous negocis de la filla gran de Donald Trump: "Alguns mitjans estan interessats en el xafardeig i intenten exagerar les informacions". El mateix representant ha afegit que la Xina "protegeix els interessos dels propietaris de marques de forma igualitària" i ha reivindicat que els processos de registre "es duen a terme d'acord amb la llei, de manera que no hauria de donar-se excessiva importància a l'assumpte".

L'autorització per al registre d'aquestes tres marques de l'empresa d'Ivanka Trump, una línia de joies, una altra de bosses i una xarxa de balnearis, s'hauria produït durant la visita del president xinès, Xi Jinping, als Estats Units, concretament a Florida, el passat 6 d'abril, segons la televisió nord-americana CNN. Una portaveu de la marca d'Ivanka hauria apuntat que els registres es duen a terme "per tal d'evitar les falsificacions sota el seu nom propi".

En termes legals

La legislació nord-americana prohibeix el tràfic d'influències, és a dir, que els càrrecs públics s'ocupin de negocis que els serveixin per enriquir-se personalment. En el cas de les marques d'Ivanka Trump registrades a la Xina, la majoria dels seus productes es fabriquen en territori asiàtic, però la política comercial dels Estats Units o la moneda xinesa podrien beneficiar la seva empresa.

A banda de les noves línies de la filla de Donald Trump, s'han registrat a la Xina 38 marques relacionades amb el magnat nord-americà. D'aquesta manera, el govern xinès està permetent el desenvolupament de la marca 'Trump' en el seu mercat intern.

stats