Publicitat
Publicitat

Hi ha més d'un miler de francesos vinculats als grups jihadistes de Síria i l'Iraq

El ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, assegura que han posat en marxa "una acció extremadament voluntarista" contra aquest fenomen

Més d'un miler de francesos tenen vinculació amb els grups jihadistes que combaten a Síria i a l'Iraq, ja sigui perquè han lluitat amb ells, perquè hi estan actualment integrats o perquè ten planificat fer-ho, segons ha explicat aquest dilluns el ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve.

En una entrevista radiotelevisada per 'BFM TV' i 'RMC', Cazeneuve ha assenyalat que "una mica més d'un miler" de francesos estan associats amb aquests grups jihadistes, 380 dels quals combaten actualment amb ells a Síria o a l'Iraq. També ha assenyalat que 180 francesos més estan de camí cap a aquests dos països per entrar a les files d'aquestes organitzacions, 200 més han manifestat la seva intenció de marxar i uns 200 més han tornat a França després d'haver participat en el moviment jihadista.

El ministre ha insistit que les autoritats franceses han posat en marxa "una acció extremadament voluntarista" contra aquest fenomen, i la prova són els 103 procediments oberts per la justícia, que concerneixen a 500 persones, i que de moment s'han traduït en 118 imputacions i en desenes de detencions.

També ha defensat el seu projecte de llei contra el jihadisme, actualment en tramitació parlamentària, que entre altres mesures preveu la retirada dels documents d'identitat de les persones que se sospita que puguin marxar cap a zones de conflicte a l'estranger per formar part d'organitzacions terroristes.

Cazeneuve ha recordat que un altre dels propòsits és impedir la tornada a França d'aquelles persones que no tinguin la nacionalitat francesa i ha posat l'accent en la importància de tancar les pàgines web vinculades als grups jihadistes, ja que "un 90% dels joves" captats ho són a través de la xarxa.

Etiquetes

Més continguts de