Els jihadistes executen 270 persones en un camp de gas a Síria

La matança es va produir dijous però fins avui no hi ha hagut confirmació de víctimes

El grup jihadista de l' Estat Islàmic va matar 270 soldats , guàrdies i personal en un camp de gas de Síria dijous passat, durant els sagnants enfrontaments entre la branca d'Al-Qaida i les forces del president Baixar al- Assad . La confirmació de la matança l'ha fet avui l' Observatori Sirià A nti - Assad per als Drets Humans, que la setmana passada va estimar en 90 el nombre de víctimes .

L'Observatori , que monitoritza els casos de violència a Síria a través d'una xarxa de fonts al país en totes dues parts del conflicte , cita " fonts fiables " per afirmar que l'Estat Islàmic va " matar" i executar  270 persones durant l'assalt al camp de gas . A lmenys 40 combatents de l'Estat Islàmic van morir en l'ofensiva .

L'Estat Islàmic, el grup que ha proclamat un califat a les regions iraquianes i sirianes que controla, ha aconseguit avenços ràpids a Síria , sobretot mitjançant la confiscació del territori a grups rebels rivals , utilitzant armament portat des de l'Iraq , on el mes passat va prendre grans àrees que controlaven les forces governamentals .

Els jihadistes havien pres prèviament el control dels camps petroliers a l'Iraq , així com a la província oriental de Deir al- Zor  de Síria . El grup va ser la filial iraquiana d'Al-Qaida , però a l febrer aquesta organització la va repudiar després de les tensions arran de la seva expansió a Síria .

Més continguts de