Internacional 08/02/2015

Jordània ha llançat 56 atacs en tres dies contra l'Estat Islàmic

Les operacions són una revenja per l'execució d'un soldat jordà capturat a Síria pels jihadistes

Efe
1 min
Un avió jordà dels que participa a les operacions contra l'Estat Islàmic. REUTERS

AmanAvions militars jordans han efectuat 56 atacs en els últims tres dies contra posicions de l'Estat Islàmic (EI), segons ha informat aquest diumenge el comandant de la Força Aèria de Jordània, el general de divisió Mansur al-Jbur.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa, Al-Jbur ha destacat que els atacs han tingut com a objectiu 19 centres d'entrenaments, 18 magatzems i 19 posicions més del grup jihadista.

Segons el comandant, els milicians de l'EI han perdut el 20% de la seva capacitat des que l'aliança internacional antijihadista, liderada pels Estats Units i en la qual participa Jordània, comencés les seves operacions a Síria el setembre passat.

Al-Jbur ha destacat que la coalició ha matat uns 7.000 radicals d'aquest grup des del començament de les operacions.

Operació de revenja

Les forces armades jordanes han atacat posicions de l'EI en els últims tres dies en venjança per l'execució del seu pilot Muaz Kasasbeh, que va ser cremat viu, segons van difondre en un vídeo els jihadistes.

Jordània va reprendre les seves operacions després d'haver-les suspès l'endemà de la captura del pilot, que va caure en mans de l'EI el 24 de desembre mentre participava en un atac de la coalició sobre la província de Raqa, bastió de l'Estat Islàmic a Síria.

stats