Internacional 30/12/2014

La justícia italiana tem que hi hagi cadàvers per recuperar al ferri incendiat

Augmenten a 11 els morts per l'accident, als quals s'han de sumar dos mariners albanesos que han perdut la vida en les tasques de rescat

Agències
2 min

TiranaEl fiscal de la ciutat italiana de Bari, Giuseppe Volpe, ha assegurat aquest dimecres que tem que hi hagi cadàvers encara per recuperar –no registrats oficialment com a passatge– dins del ferri incendiat en aigües del mar Adriàtic. Les últimes informacions de la Marina Militar italiana situen en 11 el nombre de morts oficial, després que s'hagi trobat un altre cadàver aquest dimarts al migdia, segons informa l'agència Efe.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Em fa por que, malauradament, un cop hàgim recuperat les restes del ferri, ens trobem nombrosos [immigrants] irregulars [...]. És presumible que encara hi hagi víctimes a la nau", ha assegurat Volpe.

D'aquesta manera, Volpe ha deixat la porta oberta a la troballa de més víctimes mortals, ja que el nombre exacte de persones que viatjaven en el transbordador en el moment de l'incendi, diumenge passat, encara és una incògnita. Això es deu a la presència de polissons que anaven clandestinament a la nau amb la intenció d'arribar a Itàlia.

Dos albanesos perden la vida

Durant les tasques de rescat han mort dos mariners albanesos quan s'ha trencat un cable que connectava la seva embarcació amb el ferri i els ha colpejat, segons ha informat una autoritat portuària albanesa. Formaven part de una flota de vuit persones que havia estat remolcant el ferri durant la nit.

"Ha mort un home a l'acte quan s'ha trencat un cable després que quedés encallat amb l'hèlix. L'altre ha mort a bord de l'embarcació fa pocs minuts quan era assistit per un equip mèdic en helicòpter", ha confirmat a Reuters una autoritat portuària de la ciutat albanesa de Vlore.

El ball de xifres

Segons les dades de la Fiscalia, la llista oficial de passatgers era de 478, però ja han estat identificats tres polissons –dos afganesos i un sirià– i a la nau hi anaven 18 persones més sense registrar.

El nombre de viatgers, per tant, ascendiria a 499, dels quals, segons la Marina, n'han estat rescatats 427, n'han mort una desena i hi ha dos cossos que no han pogut ser rescatats.

El fiscal ha reconegut que hi ha 179 persones de les quals no té notícies, encara que ha advertit que podrien ser encara dalt dels mercants que van participar en el rescat i que encara no han arribat a port.

stats