La justícia sueca manté l'ordre de presó preventiva contra Assange

És buscat per quatre suposats delictes sexuals contra dues dones al 2010

Un tribunal suec ha desestimat avui el recurs de la defensa del cofundador de WikiLeaks, Julian Assange, de revocar l'ordre de presó preventiva per quatre presumptes delictes sexuals. L'advocat d'Assange ha dit que apel·larà la decisió al Tribunal Suprem suec.

L'australià està refugiat a l'ambaixada de l'Equador a Londres des del juny de 2012 per a esquivar l'ordre del Tribunal Suprem britànic d'extradir-lo a Suècia, on el volen qüestionar per assalt sexual i violació. L'Equador va concedir asil polític a l' exhacker per evitar que fos enviat des de Suècia als Estats Units, on podria afrontar un judici militar per la informació confidencial difosa a través del seu portal, WikiLeaks.

La defensa ha reclamat diverses vegades que Assange sigui interrogat a l'ambaixada de l'Equador, però la Fiscalia rebutja aquesta possibilitat i al·lega que és necessari que el sospitós estigui present per a ser interrogat en la investigació preliminar dels delictes. Apel·lació culpa la Fiscalia de la "paralització" del procés i sosté que "el fracàs dels fiscals en examinar vies alternatives no es correspon amb la seva obligació, en interès de tots els afectats, de fer avançar la investigació preliminar".

Julian Assange és buscat per quatre suposats delictes sexuals contra dues dones, que ell nega, quan estava de visita a Suècia a l'agost de 2010, però no ha estat acusat formalment de cap càrrecs. El procés ha estat rodejat de polèmica sobre la solidesa de les denúncies i els motius de les demandants, filtracions als mitjans, substitucions de fiscals i una reobertura del cas que havia estat reduït inicialment a un delicte menor.


Més continguts de