Internacional 10/01/2013

Assassinades tres activistes kurdes a París

El govern francès diu que ha estat "una execució", i els representants de la comunitat kurda acusen Turquia d'estar darrere dels assassinats

Efe
1 min
Protestes kurdes a París

Les tres dones han estat trobades mortes a trets aquesta matinada en el Centre d'Informació del Kurdistan a la capital francesa. Entre les víctimes hi ha Sakine Cansiz, membre fundadora del PKK, el partit dels treballadors kurds, antiga col·laborada d'Abdulah Oçalan a Síria i des de fa uns anys responsable del moviment femení del PKK a Europa. Desenes de persones s'han concentrat aquest dijous al matí prop del centre cultural kurd a París per protestar pels assassinats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre de l'Interior francès, Manuel Valls, ha dit des del lloc dels fets que les tres dones havien estat "executades" i que la policia farà tot el possible per aclarir aquest crim "intolerable".

Leon Edart, representant de la Federació d'Associacions del Kurdistan a França, ha acusat Turquia d'estar darrere d'uns assassinats que considera "una provocació". En canvi, des d'Ankara, el govern turc ha parlat de "lluita interna" entre activistes kurds amb la intenció "de fer descarrilar el procés" de contactes que hi hauria en marxa entre les autoritats turques i l'empresonat líder del PKK, Abdulah Oçalan, per parlar d'un possible desarmament del PKK.

stats