Internacional 16/07/2016

"L'amor és més fort que l'odi": de la vetlla de les víctimes al primer dia de dol

Els habitants de Niça han passat aquesta nit al lloc de la massacre entre espelmes i mostres de solidaritat

Marc Toro
1 min
Un jove observa aquest divendres a la nit les ofrenes a les víctimes de l'atac a Niça

Enviat especial a NiçaL'aire impregnat d'encens i la cera de les espelmes desfent-se sobre l'asfalt camuflen l'olor de les flors al passeig dels Anglesos de Niça. Són les dues de la matinada d'aquest dissabte i més d'una trentena de persones continuen al punt on, 24 hores abans, 84 persones (i tota una ciutat) van viure l'horror del terrorisme. Una noia arrenca a cantar amb un fil de veu el que sembla una pregària mentre alguns joves, de cames plegades a terra, comencen a resar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Sols o acompanyats, els que s'han reunit per recordar les víctimes de dijous se senten acollits. Una dona que no pot contenir les llàgrimes troba una mà de consol a l'espatlla, igual que un noi que enfonsa el cap a les mans. Suport i solidaritat entre desconeguts per canalitzar el dolor i combatre el terror. "L'amor és més fort que l'odi", clama oportunament una de les pancartes més vistoses, mentre que una altra recorda: "Van voler enterrar-nos, però no sabien que érem llavors".

Els més joves, en veu baixa, trenquen el silenci que ha dominat la ciutat durant el dia i un grup de tres comença a debatre i reflexionar sobre les causes i conseqüències de l'atemptat, de la resposta del govern o inclús de l'enfocament que n'han fet els mitjans. Es fan preguntes per entomar el que ha passat i poder avançar. I no és fàcil. A pocs metres de les ofrenes, i al llarg de tot el passeig marítim, rastres de sang a terra recorden com és de recent la tragèdia. Aquest dissabte, primer dels tres dies de dol.

stats