EPIDÈMIA
Internacional 14/08/2014

L’Ebola mata a Sierra Leone un altre metge especialista

Ara
2 min

BarcelonaL’Ebola va acabar ahir amb la vida d’un altre metge que durant anys ha liderat la lluita contra aquest virus a Sierra Leone. Modupeh Cole era company de Sheik Humarr, un dels doctors que més havia estudiat el comportament de l’Ebola i que va morir fa unes setmanes a causa de la infecció.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El doctor Cole havia estudiat als Estats Units i ara formava part de l’equip directiu de l’hospital públic Connaught, de Freetown. La mort d’aquests dos especialistes és un cop duríssim per a aquest petit país africà, també afectat per la pobresa, i també per a la lluita contra l’actual brot, el més mortífer des que, el 1976, es va descobrir el virus. L’epidèmia ja ha matat més d’un miler de persones i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat l’epidèmia “emergència internacional”. La gravetat del brot ha fet, a més, que l’organisme avali l’ús de tractaments que encara estan en fases preliminars de proves, en un intent desesperat d’aturar una infecció que va començar a la selva de la República de Guinea i que ja afecta quatre països.

Precisament, ahir es va saber que el sèrum que van subministrar al religiós espanyol Miguel Pajares i als dos missioners nord-americans va arribar a Libèria per tractar dos metges que han estat infectats. El ministre d’Informació de Libèria, Lewis Brown, va assegurar que els doctors Zukunis Ireland i Abraham Borbor ja havien donat el seu consentiment per escrit per rebre aquest tractament, que només ha estat provat en micos, i no en persones.

Nigèria va informar ahir de la tercera mort per Ebola al seu territori. Es tracta d’un home que va tenir contacte amb el ciutadà de Libèria infectat i que va morir setmanes abans a Lagos. La preocupació de l’OMS és que la infecció s’escampi per aquest país, el més gran dels afectats, amb 160 milions d’habitants.

A Madrid van començar les tasques de desinfecció de l’Hospital Carles III, on dimarts va morir Pajares per Ebola. Una empresa especialitzada a netejar restes de tòxics i en desastres naturals com l’huracà Katrina s’encarregarà d’esborrar qualsevol rastre del mortífer virus de les parets i del terra amb un complex procés de vaporització. A més, l’operació també inclou la incineració de tota la roba i l’instrumental que ha estat en contacte amb el religiós i amb el personal que l’ha tractat.

stats