Internacional 14/09/2014

L'Estat Islàmic difon el vídeo de la suposada decapitació del cooperant britànic David Haines i mostra un altre ostatge

L'home, de 44 anys, va ser segrestat a Síria fa un any

Ara
1 min
Imatge d'arxiu del cooperant David Haines.

BarcelonaSegons es veu en un vídeo difós per l'Estat Islàmic, la milícia jihadista ha complert la seva amenaça d'assassinar el cooperant britànic David Cawthorne Haines, escocès de 44 anys. En el mateix vídeo que mostra la suposada decapitació del cooperant, i que no ha pogut ser contrastat, els extremistes mostren un altre ostatge britànic, el també treballador humanitari Allan Henning.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer ministre britànic, David Cameron, ha condemnat l'assassinat com un "acte diabòlic", mentre que els serveis secrets britànics encara estan verificant l'autenticitat del vídeo. El comitè d'emergència s'ha de reunir aquesta nit per estudiar la resposta.

Al vídeo, titulat 'Missatge als aliats d'Amèrica', Haines compara Cameron amb Blair i el responsabilitza de la seva mort.

El botxí fa referència a la col·laboració britànica en els bombardejos nord-americans a la presa iraquiana de Haditha, la qual cosa podria indicar que l'execució és recent. L'assassí adverteix Cameron que "Amèrica t'arrossegarà a tu i el teu poble a una altra guerra sagnant i que no es pot guanyar".

stats