Internacional 09/03/2015

L'Estat Islàmic degolla en públic a quatre homosexuals a Mossul

Les interpretacions radicals de la llei islàmica contemplen la pena de mort per als gais, però hi ha discrepàncies sobre el tipus d'execució: des de cremar-los fins llançar-los d'un lloc elevat o tallar-los el coll

Efe
2 min

MossulEl grup jihadista Estat Islàmic (EI) ha degollat aquest dilluns en públic a quatre joves homosexuals a la ciutat iraquiana de Mossul, on aquesta organització aplica des del passat estiu una interpretació reaccionària de la llei islàmica. El funcionari de l'administració local Mohamed Fares ha explicat a EFE que els combatents de l'EI han convocat als habitants del barri d'Al Rashidia, al nord de Mossul, per presenciar l'execució extrajudicial dels quatre joves, les edats dels quals rondaven entre els vint i els trenta anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'homosexualitat està proscrita en el món islàmic. En la majoria dels països on aquesta religió és majoritària es considera un delicte penat amb la presó i en alguns, com Aràbia Saudita, Sudan o el Iemen, pot ser castigada amb la pena capital. Segons el relat de Fares, una vegada que la gent s'ha congregat, el jutge designat pel EI, identificat com Taha Hussein, ha proncunciat la sentència a mort dictada pel "Tribunal Legítim" del grup extremista.

Els jihadistes de l'EI han degollat als quatre joves amb ganivets mentre corejaven lemes religiosos i cridaven "Allahu Akbar" (Déu és gran), una escena que, segons la font, no han pogut suportar els assistents, que han abandonat immediatament el lloc.

El passat 6 de gener, l'EI ja va assassinar a quatre joves acusats d'homosexualitat, d'entre 18 i 26 anys d'edat, llançant-los des del terrat de la seu de la Companyia Nacional d'Assegurances, situada davant de l'edifici de la Governació de Mossul . Les interpretacions radicals de la "xaria" contemplen la pena de mort per als homosexuals, però hi ha discrepàncies sobre la manera de l'execució: des de cremar al condemnat fins llançar-des d'un lloc alt o degollar amb ganivet.

El passat 10 de juny, l'EI va ocupar Mossul, la segona ciutat en importància de l'Iraq, i es va estendre ràpidament per àmplies zones del nord d'aquest país, el que va forçar a centenars de milers de persones a abandonar les seves llars. Poc després, va proclamar un califat en els territoris sota el seu control a l'Iraq i a la veïna Síria.

stats