Internacional 22/09/2014

L'Estat Islàmic segresta un turista francès a Algèria

L'home, de 55 anys, demana a Hollande que deixi de bombardejar l'Iraq

Ara
1 min
Captura del vídeo del missatge del segrestat francès.

BarcelonaEl grup Soldats del Califat d'Algèria, una branca de l'Estat Islàmic al Magrib, ha reivindicat avui a través d'un vídeo el segrest d'un turista francès a la Cabília algeriana, a un centenar de quilòmetres a l'est d'Alger. L'acció ha estat confirmada pel ministeri d'Afers Exteriors francès, que ha explicat que es va produir diumenge.

En el vídeo, el turista apel·la directament al president, François Hollande, que abandoni "en 24 hores" els atacs aeris contra l'Estat Islàmic a l'Iraq. L'home diu que és un guia de muntanya de 55 anys.

El segrest es dóna a conèixer el mateix dia en què l'Estat Islàmic insta els seus seguidors en una gravació difosa a internet a matar els ciutadans dels països que s'han sumat a l'aliança impulsada pels Estats Units contra els jihadistes.

"Si pots matar un infidel nord-americà o europeu, especialment al venjatiu i brut francès, o un australià o un canadenc, o qualsevol dels infidels que lliuren la guerra [...] llavors confia en Déu i mata'l de qualsevol manera", diu en aquest vídeo el portaveu del grup, Abu Mohammad al Adnani.

Poc després de la seva difusió, el ministre francès de l'Interior, Bernard Cazeneuve, va assegurar que França està "preparada per respondre a l'amenaça", i que ni "té por" ni cedirà "al parany dels terroristes".

"El risc zero no existeix, però farem tot el possible per garantir la seguretat dels nostres ciutadans", ha assenyalat Cazeneuve, per a qui l'amenaça de l'Estat Islàmic no minvarà la determinació del país "per acabar amb les seves execucions".

stats