Internacional 13/11/2014

El líder de l'Estat Islàmic crida a atacar l'Aràbia Saudita

Al-Baghdadi difon una gravació on diu també que els atacs aeris nord-americans estan fallant

Reuters
1 min
El líder del nou califat iraquià demana obediència

BeirutL'Estat Islàmic ha fet pública una gravació en què el seu líder, Abu Bakr al-Baghdadi, crida a atacar l'Aràbia Saudita. Demana als partidaris del grup que facin "entrar en erupció volcans de la jihad" arreu del món i que "il·luminin el món amb foc contra tots els dictadors".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Baghdadi també ha dit que la campanya militar internacional liderada pels Estats Units a Síria i l'Iraq està fallant: "Veiem Amèrica i els seus aliats ensopegant en la por, la debilitat, la impotència i el fracàs".

Divendres es van publicar informacions contradictòries sobre els atacs aeris dels Estats Units que indicaven que el líder jihadista havia estat ferit de gravetat. Dimarts, els nord-americans van dir que no podien confirmar si Al-Baghdadi estava mort o ferit a l'Iraq, després d'un atac a prop de la ciutat de Fallujah.

La gravació publicada en pàgines web jihadistes no està datada però fa referència a les declaracions del president Barack Obama del passat 7 de novembre, en què va anunciar l'enviament de 1.500 soldats més a l'Iraq. Per tant, la gravació confirmaria que el líder de l'Estat Islàmic no hauria estat ferit pels atacs nord-americans.

stats