Internacional 15/08/2013

Almenys 578 morts i 4.200 ferits: el dia més sagnant de la història d'Egipte

Són dades del Ministeri de Sanitat. Els Germans Musulmans eleven la xifra de víctimes mortals a més de 4.000

Agències
1 min
Una dona egípcia vetlla el cos de la seva filla, morta durant l'assalt militar contra els campaments pro Mursi / AFP

El CaireEls Germans Musulmans, el grup islamista expulsat del govern egipci després del cop d'estat militar del 3 de juliol, fa una crida a continuar lluitant de forma "pacífica" contra l'exèrcit, després de la massacre d'aquest dimecres en l'assalt policial contra les acampades a favor del president deposat Mohammed Mursi. El ministeri de Sanitat egipci confirma almenys 578 morts i 4.200 ferits, mentre que els Germans Musulmans denuncien més de 4.000 morts. Es tracta del dia més sagnant de la història d'Egipte.

Els Germans Musulmans desafien l'estat d'emergència decretat pel govern interí i han fet una crida als seus seguidors a fer una marxa pacífica pels carrers del Caire, en protesta per les víctimes de l'assalt policial d'aquest dimecres. Els islamistes també han fet una crida als seus seguidors a unir-se als funerals d'algunes de les víctimes mortals d'ahir a la mesquita d'Al Iman, al barri cairota de Ciutat Nasser, on s'amunteguen desenes de cadàvers.

Una calma relativa regnava aquest matí als carrers d'Egipte, després de la primera nit amb el toc de queda decretat ahir per les autoritats. Tanmateix, i malgrat l'ampli desplegament policial, durant la nit també s'han registrat incidents en diferents zones. Les autoritats van decretar ahir l'estat d'emergència durant un mes i el toc de queda durant la nit.

Les autoritats egípcies també han tancat el pas fronterer de Rafah, que connecta Gaza amb Egipte, fins a nou avís, segons ha confirmat aquest migdia en un comunicat el govern de la franja.

Rafah és l'única frontera de Gaza que no toca a Israel, que imposa forts controls a la sortida de persones i mercaderies de Gaza.

stats