Internacional 21/02/2015

L'expresident del Iemen fuig de Sanà pel setge dels houthis a la seva residència

El líder deposat pel cop d'estat dels rebels xiïtes s'ha refugiat a la ciutat d'Aden, al sud del país

Efe
1 min
Manifestació contra els houthis al sud del Iemen. / Reuters

SanàL'expresident iemenita Abdo Rabu Mansur Hadi ha abandonat aquest dissabte Sanà en direcció a la ciutat meridional d'Aden després que membres del moviment rebel xiïta dels houthis intensifiquessin el setge que mantenien al seu habitatge des de fa setmanes, va informar a Efe una font pròxima al polític.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, diversos testimonis han explicat a Efe que van poder veure els rebels sortir de la residència de l'expresident amb diverses pertinences i que van escoltar trets.

La ministra iemenita d'Informació, Nadia a Saqaf, ha confirmat en un missatge publicat a la xarxa social Twitter que Hadi va arribar a Aden.

A més, ha afegit que els houthis han enviat reforços a les seves posicions que mantenen sota setge les residències de l'exprimer ministre Jaled Bahah i l'exministre d'Exteriors Abdul·là Mohammad al Saidi, que també van renunciar al seu càrrec al costat de Mansur Hadi i tot el Govern el passat gener, per la pressió dels houthis.

En l'últim mes, aquest grup xiïta ha estès les àrees sota el seu control al Iemen i el 6 de febrer va dissoldre el Parlament i va anunciar de forma unilateral la formació d'un consell presidencial per governar el país interinament per dos anys.

Ahir, l'enviat especial de l'ONU al Iemen, Yamal Benomar, va anunciar que les diferents faccions polítiques del país van acordar formar un consell interí per resoldre l'actual crisi, després que els houthis comencessin un dia abans a formar les institucions de l'Estat de forma unilateral.

En un comunicat enviat a la premsa, Benomar va explicar que aquesta nova formació es denominarà Consell Interí del Poble i inclourà les faccions no representades en l'actual Consell de Diputats, entre elles, els houthis.

stats