Publicitat
Publicitat

Un polític de l'extrema dreta israeliana es disfressa de 'hipster' en un vídeo per ridiculitzar l'esquerra

Naftali Bennett considera que els partits i els mitjans de comunicació progressistes del seu país tenen massa tendència a demanar perdó en casos com, per exemple, la flotilla de Gaza

Un  vídeo presenta un 'hipster' prototípic de Tel Aviv que es passeja per la moderna ciutat israeliana mentre és víctima d'incidents diversos de gent maleducada o agressiva als quals ell respon... disculpant-se. Una cambrera li vessa el cafè i qui demana perdó és ell, un cotxe enorme l'envesteix per darrere mentre ell condueix un petit utilitari i ell es disculpa amb el conductor 'atacant'... Com recull el digital francès 'Courrier international', del grup 'Le Monde', si es coneix la paraula 'slikha' ('perdó', en hebreu), és fàcil de percebre que el personatge es passa l'estona disculpant-se per coses absurdes.

El resultat és ridícul: just el que vol Naftali Bennett, un polític del partit d'extrema dreta israeliana Habayit Hayehudi (Llar Jueva) que al final del vídeo es treu la disfressa –es treu la màscara– i explicita el seu missatge: "Deixem de demanar perdó". És la seva manera de queixar-se de la tendència a excusar-se que ell detecta en els àmbits més o menys progressistes del seu país, com ara el diari 'Haaretz' –que aquí es consideraria més de centre que d'esquerres–, que va publicar un article en què plantejava que Israel s'havia d'excusar pel paper que ha fet el en cas de la flotilla per la llibertat de Gaza.

Més continguts de