Internacional 06/03/2017

L'FBI demana a Justícia que desmenteixi les acusacions de Trump

El president dels Estats Units va denunciar "escoltes" en les seves comunicacions per part d'Obama durant la campanya electoral

Efe
2 min
L'FBI demana a Justícia que desmenteixi les acusacions de Trump

WashingtonEl director de l'FBI, James Comey, ha sol·licitat al departament de Justícia dels Estats Units que desmenteixi públicament les declaracions del president Trump que acusen Barack Obama d'haver ordenat gravar les seves comunicacions durant el 2016, segons ha publicat el diari 'The New York Times' i altres mitjans estatunidencs, citant fonts d'alts funcionaris dels EUA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'alt càrrec del centre d'intel·ligència dels Estats Units sosté que unes acusacions d'aquestes característiques exigeixen un comunicat públic per part del departament de Justícia per indicar que són incorrectes. El gabinet no s'ha pronunciat, fins al moment. Tanmateix, el principal òrgan de la policia federal vol desmarcar-se'n, ja que si les acusacions fossin certes, el més probable és que fos el mateix FBI qui les hagués dut a terme.

Trump va denunciar dissabte passat, a través del seu compte de Twitter i sense cap prova, que el seu predecessor al càrrec havia ordenat aquest espionatge polític. L'acusació va ser rebutjada per Obama com a "simplement falsa" en un comunicat del seu portaveu Kevin Lewis.

Comey ha explicat que per dur a terme aquestes gravacions de forma legal és necessari comptar amb la ratificació d'un jutge federal. El director de l'FBI és el segon alt càrrec d'intel·ligència que nega aquestes acusacions. Abans, el dissabte, ja va fer-ho James Clapper, director de la intel·ligència nacional durant el mandat d'Obama, que va negar en declaracions a la televisió que s'haguessin punxat telèfons a la Trump Tower sota el seu coneixement i direcció.

A través d'un comunicat del seu portaveu Sean Spicer, Trump ha exigit que el Congrés investigui aquestes presumptes escoltes i determini si va haver-hi abús de poder durant l'executiu d'Obama.

stats