Internacional 02/01/2014

Almenys cinc morts en l'explosió d'un cotxe bomba a Beirut

L'atemptat, a prop de l'antiga seu de la televisió Al-Manar –portaveu del grup xiïta libanès de Hezbol·lah– ha deixat almenys 60 ferits

Efe
1 min
El lloc de l'atemptat a Beirut. AFP

BeirutAlmenys cinc persones –fins a 10 segons la premsa local– han mort aquest dijous en un atemptat amb cotxe bomba al sud de Beirut. Hi ha també almenys 60 ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'explosió s'ha produït a les 16.15 hores locals (14.15 h a Catalunya) al barri de Haret Hareik, a prop d'un restaurant, segons explica l'agència, però els canals de televisió situen el cotxe bomba a l'antiga seu de la televisió Al-Manar, portaveu del grup xiïta libanès deHezbol·lah, que havia estat destruïda per Israel durant la guerra del 2006.

També s'han escoltat trets a l'aire per allunyar les persones que s'han acostat al lloc de l'atemptat, amb l'objectiu de deixar treballar als equips de rescat i també pels temors que hi hagi un altre cotxe bomba. L'explosió ha destruït diversos edificis.

El passat 27 de desembre un altre cotxe bomba va provocar a Beirut la mort de set persones, entre elles l'ex ministre libanès de Finances, Mohamed Xatar.

L'ex primer ministre del país, Saad Hariri, i la coalició pro occidental de les Forces del 14 de març van acusar a Hezbol·lah d'estar al darrere de l'atemptat, tot i negar aquest la seva implicació.

La seguretat s'ha deteriorat al Líban des de l'inici de la crisi siriana, el març del 2011, amb un augment dels enfrontaments sectaris, els assassinats i els segrestos.

stats