Internacional 11/07/2014

L'OMS alerta que l'Ebola ha matat 21 persones en només dos dies a l'Àfrica

En quatre mesos s'han detectat gairebé un miler d'infectats

Reuters
1 min

GinebraL'Ebola continua fent estralls a l'Àfrica. El brot d'aquest virus que castiga tres països del continent ha matat 21 persones en només dos dies, segons ha advertit avui l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Entre el 6 i el 8 de juliol l'OMS va comptabilitzar 44 noves persones infectades, de les quals 21 van morir. El virus continua imparable a Sierra Leone i Libèria i, de forma menys greu, a Guinea. Des del passat mes de febrer, quan es va detectar el brot, l'agència de les Nacions Unides ha detectat 888 casos a l'Àfrica occidental i almenys 539 víctimes mortals.

L'OMS ha advertit que "la tendència epidèmica a Libèria i Sierra Leone segueix existint, amb un gran nombre de nous casos i morts".

També l'organització Metges sense Fronteres ha notat un increment de la virulència del brot i ha advertit que a Sierra Leone ha tractat més de 70 pacients en les dues últimes setmanes que presentaven símptomes.

El virus de l'Ebola es contagia a través del contacte de fluids dels infectats. De moment, no existeix cap vacuna preventiva i la seva mortalitat se situa al voltant del 90%.

stats