Internacional 19/03/2015

L'ONU acusa l'Estat Islàmic de "genocidi" a l'Iraq

Ho diu un informe de l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans sobre la situació de la minoria yazidita

Efe
1 min
Combatents voluntaris contra l'Estat Islàmic a l'Iraq. REUTERS

GinebraEl grup jihadista Estat Islàmic (EI) podria haver comès a l'Iraq els tres delictes internacionals més greus: genocidi, crims contra la humanitat i crims de guerra, segons un informe de l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"L'esquema manifest d'atacs contra la minoria yazidita indica la intenció de l'EI de destruir" aquestes persones com a grup, fet que suggereix clarament que "podria haver comès un genocidi", ressalta l'informe, publicat avui.

El document va ser sol·licitat al setembre pel Consell de Drets Humans de l'ONU a l'Alt Comissionat després d'una sessió especial d'aquest organisme dedicada a la crisi a l'Iraq.

L'Alt Comissionat va enviar al país una missió especial d'investigació a finals de l'any passat que es va dedicar a entrevistar més d'un centenar de persones que van ser testimonis i van sobreviure als atacs de l'EI des del juny del 2014 al febrer del 2015.

L'informe documenta la mort brutal de centenes d'homes i nois yazidites a la vall del Nínive l'agost passat, que van ser assassinats a sang freda després de ser separats de les dones i els nens.

Les dones van ser segrestades com a "botí de guerra" i venudes com a esclaves sexuals.

stats