Alta tensió
Internacional 08/06/2012

L'ovni del Pròxim Orient era un míssil rus

Observadors de Síria, Jordània, l'Iran i Israel van mostar a les xarxes una estranya llum al firmament. Poc després el Kremlin va confirmar que havia fet una prova amb un projectil intercontinental

Ara
1 min

BarcelonaUn objecte volador no identificat va causar estupefacció dijous a la nit en diversos països del Pròxim Orient: Twitter va ser el primer mitjà en què observadors de Síria, Jordània, l'Iran i Israel van donar la veu d'alarma. Aviat van començar a carregar-se els primers vídeos a Youtube on es podia veure una estranya llum seguida d'un núvol de fum, que alguns van confondre amb un meteorit. Poca estona després de les alertes a les xarxes socials, el ministeri de Defensa rus va confirmar que es tractava d'una prova amb un míssil intercontinental.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els activistes sirians feien broma a Twitter especulant sobre si, en vista de la passivitat de les grans potències, per fi els arribava ajuda alienígena. D'altres es van posar a investigar l'origen del primer tuit i l'activitat de les bases nuclears properes a la zona. L'especulació va anar creixent, amb el hastag #MideastUFO.

L'episodi recorda el cas de la llum que es va veure al cel de Noruega el desembre del 2009, que també va ser un assaig militar rus.

stats