Internacional 09/03/2017

Macron superaria Le Pen en primera volta

L'últim sondeig publicat diu que el candidat socioliberal pot avançar per primera vegada la líder de la ultradreta

Efe
1 min
Macron en un acte electoral el Dia de la Dona

ParísEl candidat francès Emmanuel Macron se situa per primer cop en intenció de vot per davant de Marine Le Pen en la primera volta de les presidencials franceses, segons el darrer sondeig de Harris Interactive.

Macron aconseguiria el 26% dels vots en la primera volta, prevista per al 23 d'abril, una xifra que ha augmentat 6 punts respecte del valor que presentava fa 2 setmanes. El candidat socioliberal fa aquest pas en les enquestes després de presentar el seu programa electoral "transformador" i de rebre el suport de figures del centre i personalitats socialistes en les últimes setmanes.

Le Pen aniria darrere amb un 25% dels vots, el mateix percentatge que ja va atribuir-se-li al febrer, i François Fillon perdria un punt suplementari i obtindria un 20% dels vots després dels últims escàndols sobre els sous ficticis de la seva dona i de dos dels seus fills.

El mateix sondeig pronostica que quedarien desqualificats des de la primera volta el socialista Benoît Hamon (13%), el líder de l'esquerra radical Jean-Luc Mélenchon (12%) i el sobiranista Nicolas Dupont-Aignan (3%).

Per a la segona volta, programada per al 7 de maig, Harris Interactive preveu una àmplia victòria per a Macron, ministre d'Economia durant la presidència de François Hollande, que arrasaria amb un 65% dels vots enfront del 35% que s'emportaria Le Pen.

stats