Internacional 18/07/2017

Maduro retreu a Rajoy que doni suport a la consulta de l'oposició veneçolana i no a l'1-O

El president demana al seu homòleg espanyol que "tregui el nas de Veneçuela"

Efe
1 min
Maduro durant un acte del govern veneçolà

CaracasNicolás Maduro li ha preguntat aquest dilluns a Mariano Rajoy d'on treu "que l'intent de Catalunya de fer una jornada democràtica per a un referèndum consultiu és il·legal". Ho ha dit en la seva primera intervenció pública després de la consulta opositora contra el procés constituent que ell mateix promou, en què ha aprofitat per demanar a Rajoy que "tregui el nas de Veneçuela".

"No he d'opinar ni ficar-me en els assumptes interns d'Espanya ni de Catalunya [...] No m'hi fico, però vostè, Mariano Rajoy, tregui el nas de Veneçuela". Així es dirigia Maduro al president espanyol, després que Rajoy hagi demanat eleccions al país caribeny en diverses ocasions.

"Per a Mariano Rajoy sí que és legal una consulta paral·lela a l'Estat, a la Constitució, una consulta interna que he permès [...] dels partits de la dreta, però no és legal el referèndum que vol el poble de Catalunya per decidir el seu estatus", ha afegit en referència a la consulta veneçolana convocada sense reconeixement del govern del país. Ho ha fet el mateix dia que la Unió Europea s'ha manifestat sobre el resultat de la consulta, que veu la "mostra que hi ha una voluntat del poble de Veneçuela de tenir una solució urgent i pacífica a les seves dificultats".

"Prou pes tens amb la crisi social, econòmica, amb la tragèdia que viu Espanya, la família espanyola humil, la tragèdia que viu, de desocupació, de desengany, pobresa creixent", ha conclòs Maduro en el seu missatge a Rajoy.

stats