Internacional 11/01/2015

Qui és qui al bloc de líders mundials de la manifestació de París

Una cinquantena de caps d'estat i de govern han participat en la mobilització d'avui

Ara
1 min

BarcelonaParís s'ha convertit aquest diumenge en la capital del món amb una manifestació històrica per condemnar l'onada d'atemptats jihadistes d'aquesta setmana. Més d'un milió de persones han omplert els carrers de París per l'anomenada 'marxa republicana' contra el terrorisme i per la tolerància. En la manifestació hi han participat gairebé 50 caps d'estat i de govern, la majoria d'europeus, però també del Pròxim Orient i africans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, i el president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, han coincidit a la capital francesa. "Vaig a la manifestació per combatre el terrorisme islàmic que amenaça tota la humanitat", ha expressat Netanyahu. Per la seva part, Abbas ha comunicat al president francès, Francois Hollande, el dolor del poble palestí pels atacs.

D'Europa hi han assistit la cancellera Angela Merkel; el primer ministre britànic, David Cameron; l'italià, Matteo Renzi; el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas. Hi han assistit també els reis Abdul·lah II i Rània de Jordània; el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker; el president d'Ucraïna, Petro Poroshenko, i el ministre d'Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov.

També hi han assistit, entre d'altres, el primer ministre turc, Ahmed Davutoglu; el president hongarès, Viktor Orban; el president de Mali, Ibrahim Boubacar, i el ministre d'Exteriors del Marroc, Salahedín Mezuar.

stats