Internacional 17/12/2015

Marine Le Pen, investigada per difondre imatges violentes de l'Estat Islàmic

La líder del Front Nacional va publicar tuits amb fotografies dels cadàvers de tres assassinats pel grup jihadista

Anna Moyà
2 min
Marine Le Pen durant una conferència a Calais el passat 2 d'octubre. PHILIPPE HUGUEN / AFP

BarcelonaMarine Le Pen enllaça una polèmica rere l'altra. Si fa dos dies va ser absolta per comparar durant un míting de 2010 els musulmans que resen al carrer amb l'ocupació nazi a França, aquest dijous és notícia per haver penjat al seu compte de twitter les imatges de tres presos de l'Estat Islàmic (EI) just després de ser assassinats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les fotografies, extremadament violentes, mostren el periodista James Foley decapitat, el pilot jordà Moaz Al-Kazabeh mentre s'està cremant viu i el soldat sirià Fadi Ammar Zidan al terra atropellat per un tanc. La família de Foley ha demanat aquest dijous a la líder del Front Nacional que retirés "de manera immediata" la imatge del seu fill de la xarxa. Poc després Le Pen esborrava el tuit de Foley i es disculpava dient que desconeixia que es tractava del periodista britànic, però mantenia els altres dos tuits publicats.

Marine Le Pen va penjar les fotos dimecres per respondre al periodista Jean-Jacques Bourdin que, segons ella, havia comparat l'EI amb el seu partit. Les tres publicacions anaven acompanyades de la frase "Daesh és això". En un altre tuit, considerava les declaracions de Bourdin com a "inacceptables".

Arran de la polèmica, el fiscal de Nanterre ha obert una investigació preliminar per "difusió d'imatges violentes", un delicte que a França pot arribar a ser penat amb tres anys de presó i 75.000 euros de multa.

La justícia francesa ha actuat en resposta a l'ordre que va donar dimecres el ministre d'interior, Bernard Cazeneuve. "Les fotos son una abominació i un insult per totes les víctimes del terrorisme i per tots els que han patit la barbàrie de Daesh", va dir Cazeneuve.

Le Pen va interpel·lar al ministre amb un nou tuit, on li demanava si la perseguiria per difamar l'EI.

Tot i que s'està estudiant el cas, Anthony Bem, especialista en dret a Internet ha assegurat a France Info que és poc probable que Le Pen sigui condemnada.

stats