França

Maten un turista i dues persones més resulten ferides en un atac al centre de París

L'agressor ha estat detingut i el cas s'investiga com un atac terrorista

ARA
2 min
La policia controla l'accés al pont de Bir-Hakeim, on ha passat l'atac a París aquest dissabte.

BarcelonaUn turista alemany ha mort i dues persones més han resultat ferides en un atac amb un ganivet i un martell al centre de París, prop de la Torre Eiffel. L'agressor, un home francès de 26 anys que ja estava fitxat per la policia, ha estat detingut. La Fiscalia Nacional Antiterrorista investiga el cas.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atac ha passat aquest dissabte pocs minuts abans de les nou del vespre al Quai de Grenelle. L'individu s'ha abalançat sobre el turista alemany i l'ha apunyalat. El turista anava acompanyat de la seva dona, que s'ha salvat gràcies a la ràpida intervenció d'un taxista.

Després l'agressor ha travessat l'emblemàtic pont sobre el Sena, el Bir-Hakeim, i ha atacat amb un martell dues persones més: un home francès d'uns 60 anys i un altre turista estranger. Un ha resultat ferit en un ull i l'altre ha patit diverses contusions, però la vida de cap dels dos corre perill.

Possible atac terrorista

La policia ha aconseguit detenir l'agressor després d'immobilitzar-lo amb una pistola elèctrica Taser. El ministre de l'Interior francès, Gérald Darmanin, ha explicat que l'individu ha cridat “Allahu Akbar” –que en àrab significa “Déu és el més gran”– abans d'atacar el turista alemany. També ha detallat que l'home ha dit a la policia que "no suportava que tants musulmans estiguessin morint a l'Afganistan i Palestina". Així mateix, aquest dissabte havia criticat el govern francès i havia denunciat la mort de musulmans innocents a través de les xarxes socials.

El president francès, Emmanuel Macron, ha mostrat el seu condol per les víctimes a través de Twitter i ha qualificat l’incident d'atac terrorista. Així mateix, ha agraït l'actuació dels serveis d'emergència. La primera ministra, Élisabeth Borne, també ha donat per fet que es tractava d’un atac terrorista.

El condol del president francès

L'agressor estava fitxat per la policia perquè el 2016 va ser condemnat a quatre anys de presó per un altre atac, que va resultar frustrat. També tenia "seriosos problemes psiquiàtrics", segons ha admès el ministre d'Interior. Malgrat això, el cas s'investigarà com un atac terrorista.

L’agressió ha tingut lloc menys de dos mesos després que un professor fos assassinat en un altre atac amb un ganivet en un institut de la ciutat d'Arràs, al nord de França. Arran de l'incident, el govern francès va declarar l'alerta màxima de seguretat al país.

stats