Internacional 25/02/2014

El bigoti hitlerià de Merkel obre un debat a les xarxes

Les càmeres capten una imatge curiosa amb el dit de Netanyahu fent ombra sobre el bigoti de Merkel

Ara
1 min
Angela Merkel i Benjamin Netanyahu a . AFP

BarcelonaLa visita d'Angela Merkel a Jerusalem ha tingut molt més ressò del que es podia preveure inicialment. Els fotògrafs han captat el moment precís en què el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, assenyalava alguna cosa amb l'índex i el seu dit ha projectat una ombra sobre el bigoti de la cancellera alemanya. La imatge, que recorda inequívocament el rostre de Hitler, s'ha estès ràpidament per les xarxes i la seva publicació en alguns mitjans ha sigut polèmica.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el 'Huffington Post', la fotografia l'ha presa el cap de fotografia del 'Jerusalem Post', Marc Israel Sellem, que ha publicat la imatge al Facebook. A instàncies del diari, i després dels centenars de comentaris a favor i en contra de la seva publicació, el fotògraf hauria retirat la imatge, però l'enllaç de la xarxa social encara funciona.

La fotografia de l'agència AFP que acompanya aquesta notícia és gairebé la mateixa, però presa des d'un altre punt de vista.

Diaris de tot el món, però sobretot d'Israel, s'han fet ressò del controvertit episodi. I la xarxa social Twitter ha bullit amb reaccions de tota mena.

El periodista Jordi Pérez Colomé considera que la foto agradarà als detractors de Merkel.

Els periodistes Hernán Campaniello i Gustau Alegret han fet servir l'adjectiu "impressionant" per definir l'oportuna foto:

Però la fotografia també ha suscitat algunes crítiques, com la d'aquest fotògraf francès, que considera que és inoportuna i assegura que no l'hauria fet ni per somriure:

Tampoc ha agradat al periodista Diego Valiña

stats