Internacional 19/07/2015

Merkel veu "correcta" la seva resposta a la nena palestina que va fer plorar

La cancellera diu que no pot ser que qui parli amb ella tingui un tracte de favor, però alguns mitjans diuen que la família no serà expulsada

Efe
2 min

BerlínLa cancellera Angela Merkel ha considerat aquest diumenge correcta la resposta que va donar a una refugiada palestina adolescent a qui li va respondre, creant una intensa polèmica, que Alemanya no podia acollir tots els peticionaris d'asil. "El meu gest va estar bé. ¿Per què m'hauria d'enfadar?", va dir la dirigent després de ser preguntada per la seva resposta i la controvèrsia en la tradicional entrevista d'estiu de la cadena pública de televisió ARD.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Merkel ha argumentat que Alemanya és "un estat de dret" i ha afegit que el fet que una refugiada expliqui el seu cas a la cancellera no ha de servir per alterar les seves opcions d'obtenir el permís de residència. Segons la seva opinió, és "important" que el "destí" d'una persona no es vegi influït perquè "com que t'has trobat la cancellera el teu cas es resoldrà abans".

Ahir, diversos mitjans van assegurar que Alemanya finalment no deportarà la família de la noia.

La trobada amb la jove palestina Reem, de 14 anys, es va produir dimecres passat. L'adolescent va començar explicant somrient i en bon alemany la seva feliç integració al país, on va arribar quatre anys abans procedent d'un camp de refugiats del Líban.

En qüestió d'uns minuts, Reem va passar del somriure a les llàgrimes, quan la cancellera va explicar sense consideracions que Alemanya no pot admetre a tots els refugiats que arriben demanant asil i que ha de cenyir-se a la regulació vigent per a l'admissió de les sol·licituds. Les imatges han donat des de llavors la volta al món, mentre les xarxes socials s'omplien de crítiques a la fredor de la cancellera davant la difícil situació de la noia.

stats