Internacional 08/09/2014

Un meteorit causa una explosió a Nicaragua

Podria tractar-se d'un fragment de l'asteroide 2014RC que passava a prop de la Terra

Efe
1 min

ManaguaLa caiguda d'un meteorit que podria haver-se desprès de l'asteroide 2014RC quan passava a prop de la Terra ha causat una explosió a prop de l'Aeroport Internacional Auguso C. Sandino de Managua, a Nicaragua, aquest dissabte, segons han informat aquest diumenge les autoritats locals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'impacte es va produir a les 23.04 de dissabte quan l'asteroide passava a 40.000 kilòmetres de la Terra. "Nosaltres sabíem que havia de passar un asteroide prop de la Terra, per damunt d'Arizona, pot ser que aquest fragment de l'asteroide ens hagi caigut, prové de la mateixa zona per on passava l'asteroide", ha dit un astrònom de l'Observatori Astronòmic de la Unitat Nacional Autònom de Nicaragua (UNAN-Managua).

El meteorit ha caigut en una zona no habitada de Managua propera a una base militar a l'oest de l'aeroport principal del país. L'impacte ha deixat un cràter d'uns 12 metres de diàmetre i 5,5 metres de profunditat, segons el geòleg William Martínez.

La forta olor de pólvora i una ona que va superar la barrera del so van fer pensar als científics que podia ser un meteorit. Els experts nicaragüencs han demanat suport a científics dels Estats Units i d'altres països per determinar la composició i les dimensions del meteorit.

stats