RELLEU A L'HAVANA
Internacional 19/04/2018

Miguel Díaz-Canel: "Serem lleials al llegat de Fidel"

El Parlament cubà confirma l'elecció del fins ara vicepresident, que posa fi a l'era dels Castro

Ara
1 min
El president sortint, Raúl Castro, i el nou president cubà, Miguel Díaz-Canel.

BarcelonaCastrisme sense els Castro. El nou president del país, Miguel Díaz-Canel, escollit aquest dimecres per l'Assemblea Nacional, ha assegurat que entén que el mandat que rep "és donar continuïtat a la Revolució Cubana en un moment històric i crucial", marcat per "l'actualització" del model econòmic i social del país. En aquest sentit, ha confirmat la seva opció continuista i ha situat Raúl Castro com un referent per a qui reserva "les decisions de més gran transcendència per al present i futur de la nació".

El 98,3% dels parlamentaris de l'Assemblea Nacional, l'òrgan unicameral legilsatiu, han ratificat Díaz-Canel, que ha començat el seu primer discurs amb paraules de reconeixement a la generació històrica que va fer la Revolució del 1959 i que va posar fi al domini nord-americà i a la dictadura de Batista. Díaz-Canel, nascut un any després del triomf del castrisme, s'ha compromès amb els seus principis. "Serem lleials al llegat de Fidel Castro, líder històric de la Revolució, i també a l'exemple, valor i ensenyaments de Raúl Castro, líder actual del procés revolucionari".

El nou líder cubà reflecteix molt bé el perfil de dirigents de la primera generació nascuda després de la Revolució: gent discreta i obedient, i amb una gran predisposició a exhibir el seu compromís amb el sistema comunista.

Díaz-Canel, a la sessió constitutiva de l'Assemblea Nacional.

Un vicepresident veterà

stats