Internacional 04/09/2014

El primer ministre del Japó incorpora 5 dones al govern en un gest cap a la població femenina

Shinzo Abe ha reformat gran part dels seus ministres per mirar de recuperar la popularitat perduda

Efe
1 min
El primer ministre japonès, Shinzo Abe, amb les cinc ministres incorporades al govern.  TORU HANAI / REUTERS

TòquioEn plena caiguda de popularitat del seu govern, el primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha dut a terme la primera remodelació de ministres des que va iniciar el seu mandat, ara fa 20 mesos. Després dels canvis, i malgrat mantenir els seus sis homes de màxima confiança, l'executiu japonès ha assolit el seu nombre rècord de dones: cinc.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Abe pretén així fer un gest cap a la població femenina japonesa, molt poc representada en els alts càrrecs empresarials i polítics. El primer ministre es va proposar com a objectiu del seu mandat aconseguir que, al 2020, les dones ocupin el 30% de les places executives en tots els àmbits.

La regeneració del govern japonès ha arribat en el moment en què la popularitat de Shinzo Abe, que s'havia mantingut i, al voltant del 70% durant bona part del seu mandat, havia caigut fins a 20 punts.

Durant la roda de premsa en què va anunciar els canvis del govern de Tòquio, Abe va assegurar que "crear una societat en què la dona pugui brillar és un gran repte que el Govern està duent a terme. Espero aconseguir una societat on totes les dones puguin sentir-se orgulloses i confiades a la seva feina". El premiere del Japó també ha defensat les seves recent nombrades ministres: "Són dones capaces de realitzar polítiques importants".

stats