Internacional 14/09/2018

Un ministre de Luxemburg esclata contra el xenòfob Salvini: "A la merda!"

Jean Asselborn recorda al líder de la Lliga que hi ha milers d'immigrants italians al seu país

Ara
2 min
Salvini, a la reunió comunitària sobre seguretat que la UE ha celebrat a Viena

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors de Luxemburg, Jean Asselborn, ha esclatat aquest divendres contra el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, per unes declaracions de l'últim sobre els immigrants. "A Itàlia tenim la necessitat de tenir fills, no de tenir nous esclaus per substituir els fills que ja no tenim. Potser a Luxemburg tenen aquesta necessitat", ha dit Salvini a la conferència sobre Seguretat i Migració que la UE ha celebrat a Viena.

El polític ultranacionalista italià ha defensat la seva "perspectiva diferent del món" i ha afirmat que prefereix ajudar els joves italians a tornar a tenir fills en comptes "d'acollir la joventut africana per reemplaçar els joves europeus" que ja no tenen fills per motius econòmics.

Davant d'aquests comentaris, Asselborn –que compartia taula amb Salvini– l'ha interromput visiblement molest: "A Luxemburg, estimat senyor, vam tenir desenes de milers d'italians, immigrants que van venir a treballar amb nosaltres perquè poguessin tenir diners per als seus fills a Itàlia". El luxemburguès ha acabat deixant anar un sonor exabrupte: "A la merda!".

El moment de tensió es pot apreciar en un vídeo publicat pel mateix Salvini al seu compte de Twitter.

La picabaralla ha tornat a posar en evidència la falta d'entesa entre els socis comunitaris pel que fa a la gestió migratòria. Sense anar més lluny, l'amfitrió de la trobada, el ministre austríac Herbert Kickl, ha criticat explícitament el comissari europeu de Migració, Dimitris Avramopoulos, per haver deixat per "impossible" que països africans acullin les anomenades "plataformes de desembarcament" per retenir migrants abans d'arribar a Europa. Segons Kickl, els dirigents africans podrien entendre "que no cal que s'esforcin ni que assumeixin les seves responsabilitats".

Salvini, per la seva banda, ha anunciat que no pensa signar un acord bilateral migratori amb Alemanya si aquest país no té "bona voluntat" i l'ajuda amb el canvi de la normativa de Dublín, que preveu que els migrants demanin asil al primer país que trepitgen a Europa, i amb l'operació marítima europea Sofia, amb vaixells destinats a impossibilitar la sortida de pasteres de les costes de Líbia.

stats