Judici per crims de guerra
Internacional 04/07/2011

Mladic expulsat del Tribunal de l'Haia per desafiar els jutges

El general serbobosnià demana un ajornament del procés i es nega a declarar-se culpable o innocent

Agències
1 min
Els jutges han reclamat Mladic que es tragués la gorra per declarar. REUTERS

L'HaiaL'excap de l'exèrcit serbobosnià, el general Ratko Mladic, ha estat expulsat de la sala del Tribunal de crims de guerra de l'Haia, on s'havia de declarar culpable o innocent dels càrrecs de genocidi que se li imputen. En la mitja hora que ha durat la vista, Mladic ha estat interrompent constantment els jutges i ha dit que no podia participar en la vista perquè el tribunal no havia aprovat el seu equip d'advocat i n'hi havia designat un d'ofici.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En començar la vista el jutge ha reclamat a Mladic que es tragués la gorra. En diverses ocasions ha interromput el procediment, i el jutge l'ha instat a restar en silenci i li ha tallat el micròfon. El general ha acusat el tribunal d'imposar-li condicions impossibles i de "no deixar-lo respirar". Mladic ha dit que no estava disposat a escoltar el tribunal en aquestes condicions i s'ha tret els auriculars de la traducció simultània.

La d'avui és la segona compareixença de Mladic davant el TPI, després de la vista del 3 de juny, en què es va negar a declarar-se culpable o innocent dels onze càrrecs de crims de guerra i genocidi que se li imputen per la seva responsabilitat en la direcció militar de la guerra de Bòsnia (1992-1995). Aquesta declaració és el primer pas per l'inici del judici.

El judici continuarà després que els jutges hagin declarat Mladic no culpable en el seu nom.

stats