França
Internacional 24/03/2012

El germà de l'assassí de Tolosa, al punt de mira de la investigació

Abdelkader Merah ha estat traslladat a París per ser interrogat per la brigada antiterrorista. El jove, de 29 anys, guardava material que es podria fer servir per fabricar explosius al seu cotxe

Efe
1 min
La policia investiga el pis de Mohamed Merah / AFP

ParísEl germà de Mohamed Merah, Abdelkader Merah, i la seva novia, detinguts el dimecres quan va començar l'operació contra l'assassí de Tolosa, han estat traslladats aquest dissabte a París per ser interrogats per la brigada antiterrorista.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats tenen constància que Abdelkader Merah, de 29 anys, estava present quan el seu germà menor va robar la moto amb la que es traslladava en cometre els assassinats. A més, va acompanyar-lo també al concessionari on van intentar desactivar el dispositiu de localització del vehicle, fet clau perquè els agents poguessin seguir la pista a Mohamed. Al cotxe d'Abdelkader s'hi ha trobat material que es podria fer servir per fabricar explosius.

D'altra banda, la mare de Mohamed Merah, Zoulika Aziri, va ser detinguda dimecres i alliberada al cap d'unes hores. Segons el seu advocat, Jean-Yves Gougnaud, Aziri sent ira contra el menor dels seus fills pels crims que va cometre i se sent culpable per no haver previst la tragèdia i haver-lo aturat.

stats