Internacional 04/11/2018

Dues famílies moren ofegades en uns aiguats a Sicília

El temporal s'acarnissa amb Itàlia des de fa una setmana

Ara
2 min
Un cotxe fora de la carretera a Sicília, a prop de la casa on han mort la majoria de les víctimes

BarcelonaEl temporal de pluges torrencials que des de fa una setmana castiga Itàlia s'ha cobrat la vida avui de dotze persones a l'illa de Sicília que se sumen a les 17 que han mort a regions del nord i el centre en dies anteriors. Les autoritats mantenen l'alerta en les províncies del nord en previsió de fortes precipitacions, que agreujarien encara més la situació d'infraestructures afectades i dels milers de cases que s'han quedat sense subministrament elèctric.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De les dotze víctimes mortals, nou són membres de dues famílies, d'entre els 3 i 65 anys, que sopaven plegats en una casa sense llicència situada en una zona inundable de la localitat de Casteldaccia, a la província de Palerm. La sobtada pujada del nivell de l'aigua a causa del riu Milícia va sorprendre el grup, que no va tenir temps de reaccionar i fugir en busca de refugi. Segons informa la premsa local, l'habitatge tenia una ordre de demolició però els recursos dels propietaris havien aturat l'enderroc. L'Ajuntament ha advertit que buscarà responsabilitats.

Les autoritats italianes busquen a Corleone, també a la província de Palerm, un metge de qui no se sap on és, desaparegut mentre conduïa el seu vehicle quan es dirigia a treballar a l'hospital. A una altra de les víctimes la força de l'aigua se'l va endur del seu cotxe quan anava a ajudar un company de feina que s'havia quedat bloquejat.

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha visitat aquest diumenge Sicília i ha afirmat en una roda de premsa que el govern italià, format per l'antisistema Moviment 5 Estrelles (M5E) i la ultradretana Lliga, avaluarà si ha de "decretar l'estat d'emergència en les regions que ho han sol·licitat" pels grans danys soferts a causa del mal temps.

Conte ha avançat la voluntat de desenvolupar un pla que modernitzi el sistema d'infraestructures del país, iniciativa que "requerirà una inversió adequada", si bé no ha donat detalls. La premsa italiana assegurava que el 90% dels municipis sicilians tenen àrees residencials en punts d'alt risc, per esllavissades de terres o perill hidràulic. En total es calcula que són més de 60.000 els edificis d'habitatges que corren un alt risc.

A l'illa de Sicília el temporal ha obligat a suspendre diverses línies ferroviàries, com les que uneixen Palerm i Agrigent o Palerm i Catània, segons la companyia Ferrovie dello Stato.

stats