Internacional 19/08/2013

Almenys 24 policies egipcis moren en un atemptat a la frontera amb Gaza

Els atacs de militants islamistes a la regió s'han intensificat des que l'exèrcit va derrocar Mursi

Reuters
1 min

El CaireAlmenys 24 policies egipcis han mort en una explosió aquest dilluns a prop de la ciutat de Rafah, al nord del Sinaí i al sud de la Franja de Gaza, segons han informat fonts mèdiques i de seguretat. L'explosió també ha ferit tres policies. Els atacs de militants islamistes a la regió del nord del Sinaí s'han intensificat des que l'exèrcit va derrocar el president islamista Mohammed Mursi, el 3 de juliol. Rafah és el lloc del pas fronterer de Rafah, l'únic pas entre Gaza i Egipte.

La creixent inseguretat a la península inquieta també els Estats Units per la sexa proximitat a Israel.

Retòrica antiterrorista

Almenys 850 persones, entre les quals 70 policies i soldats, han mort els últims dies en l'ofensiva contra els Germans Musulmans. El govern interí, que té el suport de la junta militar, justifica la repressió en nom de la lluita antiterrorista. Els islamistes van renunciar a la violència fa dècades i han condemnat la presència de grups violents a la península del Sinaí, que s'han fet forts des de la fi de la dictadura.

Els islamistes han rebutjat avui en una roda de premsa la mort de 36 detinguts quan eren traslladats, en circumstàncies que no han estat aclarides. "Aquests assassinats demostren les violacions i els abusos contra els presos polítics que denuncien el cop militar del 3 de juliol.

stats