CUBA
Internacional 20/05/2018

Un dels morts a l’accident d’avió a l’Havana és espanyol

Les autoritats cubanes van augmentar ahir el nombre de morts de l’accident de 108 a 110

Ara
2 min
Els serveis d’emergència treballant al lloc del sinistre, a prop de l’Havana.

BarcelonaUna de les víctimes mortals de l’accident d’avió divendres a l’Havana és espanyol, segons ha informat el ministeri d’Afers Estrangers. Es tracta d’un dels dos homes saharians que van perdre la vida al sinistre. Segons el ministeri, un d’ells tenia passaport espanyol però no estava inscrit al consolat. Això explica la tardança a l’hora de confirmar la seva nacionalitat. L’home residia a l’illa caribenya amb documentació sahariana, que Cuba reconeix.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats cubanes van augmentar ahir el nombre de morts de l’accident de 108 a 110 -entre ells, cinc infants-, ja que van informar que a l’aparell viatjaven 113 persones, i no pas 111 com havien dit inicialment. Entre els morts hi ha 99 cubans i 11 estrangers: els sis membres mexicans de la tripulació -tres homes i tres dones-, un matrimoni argentí, una dona mexicana i els dos homes d’origen saharià.

L’avió es va estavellar a prop de l’aeroport internacional José Martí, a l’Havana, pocs minuts després d’enlairar-se. Es dirigia a la ciutat cubana d’Holguín, a l’est de l’illa, a uns 700 quilòmetres de la capital. L’aparell, fabricat l’any 1979, era operat per Cubana de Aviación, però pertanyia a la companyia mexicana Global Air. Segons el ministre de Transport cubà, Adel Yzquierdo, l’aeronau havia sigut arrendada fa menys d’un mes i tenia tota la documentació en regla.

El president cubà, Miguel Díaz-Canel, que ahir feia un mes que ocupa el càrrec, va visitar els familiars de les víctimes a l’hotel on estan allotjats i a l’Institut de Medicina Legal de la capital, on s’estan fent les tasques d’identificació dels cadàvers. El procés durarà “dies o fins i tot setmanes”, segons va alertar el viceministre de Salut, Alfredo González, ja que l’avió va xocar de manera violenta contra el terra i van quedar trossos escampats en una àrea extensa.

stats