Internacional 17/07/2015

Itàlia prohibeix desembarcar un vaixell de Metges Sense Fronteres amb 700 immigrants

Les autoritats locals justifiquen la decisió per "manca de capacitat en els centres d'acollida"

Federico Spinelli
2 min

BarcelonaLes autoritats italianes no autoritzen que el vaixell de Metges Sense Fronteres (MSF), Bourbon Argos, amb 700 immigrants i refugiats a bord desembarqui en cap port de Sicília per "manca de capacitat en els centres d'acollida".

Dijous a la tarda, després d'unes quantes hores de negociació, el 'Bourbon Argos' va rebre el permís per desembarcar 150 persones, però segons indica Metges Sense Fronteres (MSF) en un comunicat, va optar per no desembarcar cap persona pels "seriosos problemes de seguretat que hauria provocat seleccionar quins serien els 150 escollits".

El vaixell es dirigeix cap al port de Reggio de Calàbria, situat a l'estret de Messina, on es preveu que arribarà aquest dissabte. MSF ha informat que les persones que hi ha a bord estan amuntegades i tenen por que les tornin cap a Líbia, per la qual cosa "s'estan generant tensions i situacions molt difícils a bord".

Aquest dimecres, el 'Bourbon Argos' va rescatar 678 persones de sis embarcacions diferents. Entre els immigrants rescatats hi ha persones de Bangla Desh, la Costa d'Ivori, Eritrea, Gàmbia, Guinea, Líbia, Mali, Nigèria, el Senegal i Somàlia.

"L'equip de Metges Sense Fronteres ha estat treballant 24 hores i ha donat assistència als que necessitaven atenció mèdica. El vaixell està abarrotat i els immigrants estan a la coberta en un espai molt limitat", afirma Alexander Buchman, el coordinador de MSF en el 'Bourbon Argos'.

Aquest divendres al matí, després de llargues negociacions, s'ha acordat que el 'Bourbon Argos' es dirigís cap al port de Messina, a l'est de Sicília, però poques hores després es va canviar el destí a Reggio de Calàbria.

"La manca de preparació del sistema d'acollida italià té conseqüències molt concretes que estem experimentant personalment", afegeix Loris De Filippi, president de Metges Sense Fronteres d'Itàlia. "El ministre italià de l'Interior ha d'autoritzar el desembarcament en el port més proper de Sicília per permetre que els vaixells tornin tan de pressa com sigui possible a les zones de salvament i rescatin més persones", conclou.

stats