Internacional 25/05/2019

Ja són deu els muntanyistes morts a l'Everest aquesta temporada

L'última víctima és un alpinista britànic que ha perdut la vida aquest dissabte

Europa Press
1 min
Un embús de 200 alpinistes a l'Everest provoca dues morts

KatmandúUn muntanyista britànic de 44 anys ha mort aquest dissabte a l'Everest i la xifra d'alpinistes morts aquesta temporada al pic més alt del món ja s'eleva a la desena. Divendres dues persones més van perdre la vida en diferents fases de l'ascensió, que cada cop fan més persones, fins al punt que es produeixen autèntics embussos.

L'última víctima mortal és Robin Haynes Fisher, un britànic de 44 anys que ha mort a 8.700 metres d'altura, just quan iniciava el descens després de coronar el cim. "Havia baixat uns 150 metres quan va caure. El seu xerpa va intentar salvar-lo, però ja havia mort", ha explicat Murari Sharma, de l'empresa Everest Pariwar Treks, a Katmandú.

Durant la jornada de divendres, l'irlandès Kevin Hynes va morir a la seva tenda de campanya, a uns 7.000 metres, també en el camí de tornada. Aquell mateix dia el guia nepalès Dhurba Bista perdia la vida en un campament base després de ser evacuat via aèria d'un altre a més altura. Al llarg d'aquesta setmana, tres indis -dues dones i un home- han mort en el descens, una vegada conquistat l'Everest. A principi de maig un escalador nord-americà i un altre indi van morir igualment a la baixada. A més, un austríac va morir a la façana tibetana.

Aquesta és l'època de l'any més popular per escalar l'Everest a causa de les condicions climàtiques, la qual cosa es tradueix en una massiva afluència de muntanyistes que ha provocat una perillosa congestió. "Hi ha només petites finestres de bon temps i tothom vol escalar alhora", explica el director de Peak Promotion.

stats