Internacional 06/03/2015

Navalny, opositor a Putin: "No ens donem per vençuts de res"

Surt de la presó i avisa que continuarà la seva lluita contra la política del Kremlin

Reuters
1 min

MoscouAlexei Navalny, un dels opositors al Kremlin més destacats, ha sortit avui de la presó de Moscou i ha assegurat que sortirà lluitant contra la política del president rus, Vladímir Putin. I n'ha donat una petita mostra de quin és el seu esperit en traslladar-se a visitar la tomba de Borís Nemtsov, un altre opositor assassinat a trets en un pont al costat del Kremlin avui fa tot just una setmana.

Els aliats de Nemtsov diuen que el seu assassinat va ser un acte polític dirigit a intimidar els crítics amb Putin, mentre que el president rus va qualificar la seva mort com una "tragèdia vergonyosa" alhora que va assegurar que farà tot el possible perquè els responsables siguin trobats i castigats.

Vestit amb una jaqueta fosca i pantalons texans, amb la cara sense afaitar, Navalny va quedar en llibertat després de complir 15 dies per repartir fulletons al metro de Moscou per promoure una manifestació de protesta contra el Kremlin. "No hi haurà treva en els nostres esforços, ens donem per vençuts res. Aquest acte de terror no ha aconseguit el seu objectiu en aquest sentit", ha afirmat Navalny després de sortir del centre de detenció a través d'una porta de metall verd, portant les seves pertinences en un bossa d'esport negre.

"Jo no tinc por i estic segur que els meus companys tampoc no en tenen", ha insistit

L'oposició a Putin ha convocat una manifestació de protesta a Moscou pel 19 d'abril, ha avançat Mikhail Kasyanov, exprimer ministre i estret col·laborador de Nemtsov.

stats