Internacional 23/08/2017

Netanyahu veu l'Iran com una amenaça per a Israel i per a tot el món

El primer ministre israelià insisteix que "allà on apareix l'Estat Islàmic, entra l'Iran"

Agències
1 min
El president rus i el primer ministre israelià estan reunits aquest dimecres a Sochi

Moscou / SochiEl primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha advertit aquest dimecres que "l'enfortiment de l'Iran a Síria suposa una amenaça per a Israel, la regió de l'Orient Mitjà i tot el món". Ho ha dit abans de començar una reunió amb el president de Rússia, Vladímir Putin, al balneari rus de Sotxi, a la vora del mar Negre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Netanyahu ha destacat que l'Orient Mitjà té unes dinàmiques molt ràpides i que "l'Iran realitza grans esforços per reforçar la seva presència a Síria". A més, ha recordat que aquesta potència regional ja es troba en "un estat avançat de control i influència sobre l'Iraq, el Iemen i també el Líban, que controla a la pràctica".

Si el seu homòleg rus destacava "l'eficaç mecanisme d'interacció entre Rússia i Israel per abordar les relacions bilaterals i la situació a la regió", el primer ministre israelià ha insistit que "amb esforços conjunts" estan derrotant l'Estat Islàmic", i ha afegit: "Però que allà on apareix el grup jihadista, entra l'Iran". També ha posat èmfasi en el fet que "Israel no pot oblidar ni per un minut que l'Iran continua amenaçant cada dia de destruir l'estat israelià".

stats