Internacional 16/10/2015

Un tanc nord-americà entra a l'hosspital de MSF i detrueix proves de l'atac

Ara
1 min
Membres de MSF aquest dijous davant l'entrada de l'hospital de Kunduz que va ser destruït per bombes nord-americanes. STRINGER / REUTERS

BarcelonaMetges Sense fronteres (MSF) ha denunciat aquest dijous l'entrada sense previ avís d'un tanc nord-americà a l'hospital de Kunduz destrossat després de l'atac aeri que va causar la mort de 22 persones el 3 d'octubre. Segons l'ONG, aquest dijous al migdia el tanc hauria forçat l'entrada al recinte, destruït proves potencials i provocat por i estrès en el seu personal, que precisament al mateix moment visitava les runes de l'hospital.

Washington ha informat que la incursió s'havia fet per acompanyar una delegació dels Estats Units, l'OTAN i l'Afganistan amb membres de l'equip que investiga l'atac. El cas és que els fets succeïen un dia desprès que la mateixa comissió internacional es comprometés a informar l'ONG de tots els passos del procés.

Metges Sense Fronteres insisteix que hi hagi una investigació independent a través de la qual es pugui aclarir què va passar durant el bombardeig, que qualifiquen de crim de guerra.

stats