Internacional 07/09/2019

Noves protestes a Hong Kong malgrat la retirada del projecte de llei d'extradició

Aquest cop els manifestants han ocupat diversos centres comercials de la ciutat

Efe
2 min
Diversos manifestants protesten al carrer un dissabte més a Hong Kong.

Hong KongEls manifestants han tornat a sortir aquest dissabte al carrer a Hong Kong, malgrat que la cap de govern d'aquesta regió semiautònoma, Carrie Lam, va anunciar dimecres la retirada oficial del polèmic projecte de llei d'extradició. Aquest cap de setmana, però, els manifestants no han aconseguit bloquejar l'aeroport i, com a alternativa, han protestat als centres comercials. Les càrregues policials s'han repetit una vegada més.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una allau de persones han inundat diversos centres comercials que són propietat de l'operador del metro de Hong Kong, la MTR Corporation, després que el pla per ocupar l'aeroport internacional de la ciutat hagi fracassat a causa de l'important desplegament policial. Els manifestants han intentat passar desapercebuts per poder accedir a l'aeroport i, per exemple, aquest dissabte no portaven la samarreta de color negre que caracteritza aquest moviment de protesta. També han provat de camuflar-se entre els passatgers però, malgrat això, la policia els ha impedit l'entrada. De fet, aquest dissabte s'han desplegat agents fins i tot a les zones adjacents a l'aeroport, que demanaven la identificació a qualsevol que volgués accedir a les instal·lacions.

Com que no han aconseguit arribar a la terminal, els manifestants s'han organitzat a través de les xarxes socials per traslladar la protesta fins a diversos centres comercials, sobretot els que són propietat de MTR Corporation, l'operador del metro. MTR Corporation s'ha convertit en l'últim objectiu dels manifestants, sobretot després dels episodis de violència viscuts el 31 d'agost a la nit al metro: la policia va irrompre a la parada de Prince Edward, a Kowloon, per detenir els manifestants i va pegar a tothom, també als passatgers. Van passar més de dues hores fins que els detinguts, que estaven ferits i atrapats a l'estació, van poder ser traslladats a l'hospital.

Els manifestants exigeixen ara que la MTR Corporation publiqui les gravacions de les càmeres de seguretat de l'estació de Prince Edward durant l'operació policial, però la companyia encara no ha respost a aquesta exigència.

La cap de govern de Hong Kong va anunciar dimecres la retirada del controvertit projecte de llei d'extradició, però ara els manifestants també tenen altres exigències: volen que es creï una comissió independent que investigui la suposada brutalitat de la policia de Hong Kong, que es retirin els càrrecs contra els detinguts per les protestes, que el govern no qualifiqui de "revolta" les manifestacions i que s'apliqui el sufragi universal per a l'elecció del cap de l'executiu.

stats