Internacional 25/07/2015

Obama defensa a Kènia els drets dels homosexuals

El president kenià diu que aquesta qüestió "no és prioritària" al seu país, on hi ha penes de presó per al col·lectiu LGTB

Efe
2 min
Obama i el president kenià en una roda de premsa a Nairobi. REUTERS

NairobiEl president dels EUA, Barack Obama, ha assegurat aquest dissabte que cap país hauria de "discriminar els ciutadans per la seva orientació sexual", amb clara referència a nombrosos estats africans en què l'homosexualitat és delicte i té molt poca acceptació social.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama, en una roda de premsa conjunta amb el president de Kènia, Uhuru Kenyatta, ha assenyalat que, davant la diferència de creences religioses i culturals, "l'important és com reacciona l'Estat davant d'aquesta discriminació".

"Si algú respecta la llei, treballa, respecta les normes de trànsit i fa tot el que un bon ciutadà ha de fer i no causa mal a ningú, la idea que serà malvist perquè és diferent és simplement errònia", ha dit.

Obama ha recordat que el seu país té una llarga experiència en les conseqüències que comporta "tractar la gent de manera diferent" des d'un punt de vista legal i ha posat com a exemple l'esclavitud i la segregació racial, dues qüestions que han marcat la societat nord-americana.

A Kènia, no és un tema prioritari

Per la seva banda, Kenyatta ha recordat al president dels EUA que, si bé els dos països comparteixen molts objectius i valors, hi ha altres aspectes en què no estan d'acord, com els drets dels homosexuals, que "no són una prioritat" per al seu govern.

El president de Kènia ha assegurat que el país té assumptes molt més importants a tractar, com la sanitat o les infraestructures, i que, un cop s'hagin resolt, serà possible començar a parlar d'altres qüestions com l'homosexualitat.

A Kènia, les relacions homosexuals són un delicte punible amb 14 anys de presó i, recentment, el vicepresident del país, William Ruto, va declarar a la premsa que tenia coneixement que als Estats Units s'havia "legalitzat l'homosexualitat i altres coses brutes".

El 26 de juny, el Tribunal Suprem dels Estats Units va fallar a favor de la legalització del matrimoni entre persones del mateix sexe a tot el país.

stats